کاراته خوزستان چندین سال است که بدست فراموشی سپرده شده و این موضوع آسیب های فراوانی به این رشته ورزشی در استان وارد کرده است و اهالی این رشته امیدوار هستند با برگزاری مجمع انتخاب رئیس هیئت در روز های آتی شاهد یک نگرش جدید در کاراته خوزستان باشند، در این یادداشت به گوشهای از مشکلات کاراته در استان میپردازیم.
به گزارش نخلاسپورت، کاراته خوزستان جزو پر حاشیهترین ورزشهای استان است که بالاخره پس از کش و قوسهای فراوان قرار شد بهزودی انتخابات ریاست هیئت برگزار شود تا بعد از ۲۰ و اندی سال تغییرات گستردهای را در کاراته استان شاهد باشیم. اهالی کاراته استان امیدوار هستند با برگزاری یک مجمع سالم و بهدور از حاشیه، هیئت کاراته هر چه سریعتر رئیس آینده خود را بشناسند و برنامههای خود را آغاز کند تا این کشتی به گل نشسته بار دیگر به حرکت در آید و اعتبار از دسته رفته خود را در کشور بازیابد.
در روزهای گذشته کاندیداهای مختلفی با حضور در اداره ورزش استان نام خود را برای کسب صندلی ریاست ثبت کردند، صندلی که سالهای زیادی است که در انتظار یک مدیر مانده است که البته امید است افرادی که پای در گود گذاشتهاند با برنامه و هدف به پیش آمده باشند، چرا که امروز جامعه کاراته کاملا بیدار شده و دیگر نمیشود با قول و قرارهای غیرقطعی و عمل ناشدنی این ورزش محبوب را به حاشیه برد.
قطعا اهالی کاراته و کاندیداهای پست ریاست، ضعف های این ورزش را در استان بخوبی میدانند که در ادامه در نگاهی کوتاه به آنها میپردازیم.
نقص زیرساختها در کاراته خوزستان
در حوزه ورزش به رغم توانمندیها، استعدادها و همچنین ظرفیت و پتانسیلها، عدم وجود زیرساختهای مناسب در استان خوزستان باعث از دست رفتن بسیاری از فرصتها و امتیازات میشود که متاسفانه در کاراته خوزستان با وجود پتانسیلهای فراوان، ضعفهای اساسی درتامین زیرساختهای این ورزش در استان وجود دارد؛ عدم وجود خانه کاراته که یکی از معظلات این ورزش در استان محسوب میشود، در استان و بهخصوص در مرکز خوزستان عدم وجود یک سالن تخصصی یا خانه کاراته که یک امتیاز ویژه برای کاراتهکاهای این استان محسوب میشود،باعث شده آسیب های فراوانی به پیکره کاراته استان وارد کند.
عدم حمایت اسپانسر
در بسیاری از رشته های ورزشی در استان می توان اسپانسر ورزشی را فراهم کرد، همانگونه که بسیاری از رشتهها و هئیتهای ورزشی میتوانند اسپانسر تهیه کنند و به کمک رشته خود بشتابند پس این توجیه قابل پذیرش نیست که کاراته استان فاقد اسپانسر باشد، با توجه به وجود صنایع بزرگ و شرکت های فراوانی که در استان وجود دارد بنظر جذب اسپانسر آنقدر سخت و غیرممکن نیست.
در سالیان گذشته تا کنون موضوعی که باعث شده است کاراته خوزستان بخش عظیمی از سرمایه انسانی خود را از دست بدهد و همچنین در بخش قهرمانی کم فروغ ظاهر شود بحث عدم اسپانسر بود که بخش قابل توجهی از قهرمانانی که میتواستند سالیان سال برای استان افتخار کسب کنند را از دست دادهایم.
عدم نتیجهگیری مناسب در بخش قهرمانی
کاراته خوزستان در چند دهه گذشته جز ضعیفترین استانها در بحث قهرمانی بوده است به گونهای که به جرات میتوان گفت به جز تک ستارههای که هر چند سال یکبار ظهور کردند و به فراموشی سپرده شدهاند، خوزستان هیچگاه در بخش قهرمانی ندرخشیده است.
نبودن یک برنامه جامع و مشخص در حوضه قهرمانی مشکلات عدیدهای را برای ورزشکاران خوزستانی بوجود آورده که این موضوع به بیانگیزگی نوجوانان و جوانان در کاراته ختم میشود، و برای خروج از این رکود به برنامهای مدون و اساسی نیاز است تا تحولات گستردهای را در بخش قهرمانی شاهد باشیم.
فعالیت در بخش همگانی و مدارس
علاوه بر اینکه کاراته خوزستان در بخش های تخصصی و قهرمانی کم فروغ بوده، شاهد کمترین فعالیت این رشته در بخش همگانی بودهایم؛ با توجه به رقابت سخت در بخش قهرمانی امروزه بهترین مکان برای استعداد یابی و پرورش نخبه های ورزشی مدارس هستند، مدارس میتوانند نقش بزرگی را در یافتن استعداد های ناب ایفا کنند اما با توجه به عدم فعالیت و برنامه ریزی در این بخش کاراته استان از دسترسی به سرمایه عظیمی عقب مانده است که این خود میتواند باعث ضربه به آینده این رشته در سطح استان شود.
رسانه و مطبوعات
امروزه رسانه ها و مطبوعات نقش بسزای در ورزش ایفا میکنند، عدم ارتباط کافی با رسانهها میتواند در کمتر دیده شدن این ورزش نقش داشته باشد، این موضوع به خوبی در کاراته خوزستان قابل لمس است چرا که در بین رشتههای ورزشی فعال در خوزستان کاراته کمترین پوشش رسانهای را دارد که این تعامل و پیوند بین رسانه و کاراته باید بیش ازبیش تقویت شود و برنامه ریزیهای اساسی در این زمینه انجام گیرد.
مربیان و باشگاهداران
وجود مربیان فعال و باشگاه داری باعث رونق هر رشته ورزشی خواهد شد، ورزش کاراته بعنوان یکی از پرطرفدارترین ورزشها بعد از فوتبال این مهم را میطلبد که برنامه ریزی اساسی در این رابطه انجام شود و از مربیان فعال و جوانانی که در این رشته با سرمایههای شخصی به باشگاهداری میپردازند حمایت ویژهای شود تا انگیزههای خود را از دست ندهند و براین تعداد افزوده شود تا باعث رونق هرچه بیشتر کاراته در استان شود.
نیاز به تحول اساسی در کاراته خوزستان
تمامی موارد ذکر شده تنها بخشی از مشکلات و کمبودهای کاراته استان بشمار میروند که بنظر میرسد باید فکر اساسی و برنامه ریزی مشخصی برای برطرف شدن آنها انجام شود تا بتوانیم در این ورزش شاهد پیشرفت باشیم، حال باید منتظر ماند و دید چه کسی سکان هدایت این هئیت را بر عهده خواهد گرفت و چه برنامههای برای برون رفت از این بنبست دارد.
کاراته خوزستان فردی لایق و دلسوز از جنس خودش نیاز داردی شخصی که بفکر صندلی چرم و منافع شخصی خودش نباشد و بدنبال برطرف کردن مطالبات جامعه کاراته و رفع مشکلات باشد از بار مسئولیت شانه خالی نکند و بتواند با یک مدیریت هوشمند کاراته خوزستان را از این اوضاع نابهسامان نجات دهد.
نویسنده: حسن جلیلی / نخل اسپورت
- نویسنده : حسن جلیلی