گفت و گو با داوری که از زمان شروع لیگ برتر، داوری می کند
گفت و گو با داوری که از زمان شروع لیگ برتر، داوری می کند

دیانا عبداله زاده گفت: زمانی که می توانستم بین المللی بشوم، نشدم اما خداوند دخترم را به من داد که برای من بسیار با ارزش تر است.

دیانا عبداله زاده در گفت و گو با خبرنگار نخل اسپورت اظهار کرد: از سال ۸۰، داوری درجه سه را گرفتم و یک سال، پس از آن شروع به سوت زدن در مسابقات کشوری کردم. داوری در لیگ برتر فوتسال بانوان کشور را نیز از سال ۸۴ که کلید خورد، حضور دارم.

مسئول کمیته داوری فوتسال بانوان خوزستان در خصوص شرایط ورود به جرگه داوری بانوان گفت: چند سال اخیر به دلیل اضافه شدن تستی که داوران باید بدهند و بویژه به دلیل فرصت بین المللی شدن که داوران دارند، رقابت، بیشتر شده چون همه سعی می کننده با تلاش، خودشان را در لیست بین المللی کشورمان قرار دهند.

عبداله زاده با اشاره به تأثیر قهرمانی تیم فوتسال دختران کشورمان بر گرایش بیشتر به فوتسال و داوری آن گفت: قهرمانی تیم فوتسال بانوان در آسیا موجب آشنایی و علاقمندی بیشتر دختران به فوتسال هم به عنوان بازیکن و هم داور شد که همین امر، رقابت بیشتر را باعث می شود که در نتیجه شرایط را برای انتخاب شدن، به دلیل افزایش داوطلبان، بیشتر کرده است.

وی اظهار کرد: تا سال ۱۳۸۴، بازیکن بودم و برای تیم استان بازی می کردم که هم زمان داوری هم می کردم اما وقتی همان سال، لیگ برتر فوتسال بانوان، آغاز شد، به دلیل علاقه بیشتری که به داوری داشتم، بازیکنی را، به طور کامل کنار کذاشتم و فقط به داوری کردن پرداختم.

عبداله زاده در ادامه گفت: قبل اینکه برای مسابقات لیگ برتر فوتسال بانوان، انتخاب شوم، به دلیل داوری کردن در مسابقات مجتمع کشوری، مورد توجه فدراسیون قرار گرفته بودم و همین شد که از اولین دوره مسابقات لیگ برتر فوتسال بانوان که شروع شد، برای داوری کردن، انتخاب شدم.

وی بیان کرد: اولین بازی که در لیگ برتر فوتسال بانوان سوت زدم، بازی نوشهر و بندرعباس بود. بازی های بین المللی هم بازی دوستانه ایران و روسیه که داور دوم این دیدار بودم و بازی ایران و چین که سه سال پیش برگزار شد، سرداور بودم.

عبداله زاده با اشاره به اینکه تجربه مادر شدنش بسیار لذت بخش تر از بین المللی شدن برای وی بوده بیان کرد: برای بین المللی شدن، شرایط سنی وجود دارد؛ زمانی هم که من داوری را در لیگ برتر شروع کردم، قرار بود اولین لیست بین المللی معرفی شود اما دخترم ۴ ماهه بود و شرایط این را نداشتم که بتوانم تست بین المللی را بدهم، بعد از آن هم به دلیل وقفه ای که برای من ایجاد شد تا اینکه دوباره به شرایط آمادگی قبلی برسم، شرایط سنی ام اجازه حضور برای بین المللی شدن را نمی داد.

وی در ادامه گفت: زمانی که می توانستم بین المللی بشوم، خداوند دخترم را به من داد که برای من بسیار باارزشمندتر از بین المللی شدن در داوری است.

داور ملی فوتسال بانوان کشور در خصوص اعتراضاتی که همشه علیه داوران می شود، گفت: اعتراض، تبدیل به بخشی از برنامه هر تیمی است ولی واقعا داور، هیچ وقت کاری نمی کند که بخواهد داوری و شخصیت خود را زیر سؤال ببرد. ما به عنوان یک داور، تمام تلاش خود را برای هر بازی در هر سطحی، می کنیم.

عبداله زاده در خصوص برگزاری کلاسهای توجیهی برای داوران خوزستانی لیگ برتری فوتسال بانوان گفت: متأسفانه خیلی وقت است که این کلاسها برگزار نشده اما برنامه داریم به زودی، آن را پیاده کنیم.

عبداله زاده بیان کرد: این پیشنهاد را به هیأت فوتبال استان خوزستان و شهرستان اهواز این پیشنهاد را دادم که یک سالن در اختیار ما بگذراند چون ما برای تمرینات خود، جایی نداریم و مجبوریم از سانس های مدارس فوتسال مختلف اهواز، روی حساب دوستی با آنها استفاده کنیم که همیشه هم با ما همکاری می کنند یا بعضی اوقات هم محبوریم اول صبح در پیست دوومیدانی تختی در گرما تمرین کنیم.

مسئول کمیته بانوان داوری خوزستان گفت: امسال، برنامه های خوبی برای داوران خوزستان داریم. در کل به دنبال جوانگرایی در داوری فوتسال بانوان هستیم. داوران جدید و جوانی هم در فوتسال و هم فوتبال اضافه شدند که اشتیاق زیادی از خود نشان می دهند، برای اینکه تجربه شان بیشتر شود، از آنها در مسابقات دوستانه که در سطح استان برگزار می شود، استفاده می کنیم.

وی افزود: خوشبختانه از بین داوران خوزستانی در فوتسال، نسیم کیانی و در فوتبال، مرضیه بهداروند را داریم که امید زیادی برای بین المللی شدن آنها حتی در سطح کشور وجود دارد.

عبداله زاده در خصوص فرایند بین المللی شدن داوران گفت: داوران همیشه از لحاظ آمادگی جسمانی و کیفیت داوری زیر ذره بین فدراسیون هستند. امسال، قرار هست یک یا دو نفر از داوران فوتسال ملی کشورمان به لیست بین المللی اضافه شوند که قرار شد تست بین المللی، شهریورماه سال جاری برگزار شد که البته تاکنون خبری نشده است.

مسئول کمیته داوری فوتسال بانوان خوزستان در پایان گفت: همیشه تنها توصیه ای که بویژه به داوران جوان می کنم این هست که هیچ وقت از یادگیری و آموزش دست نکشند و هیچ وقت نباید فکر کنند همه چیز را یاد گرفتند، فرآیند آموزش باید همیشه در جریان باشد.

گفت و گو: زینب سلمان زاده؛خبرنگار نخل اسپورت