این یک قانون است که برای موفقیت های بزرگ باید از یک جایی شروع کرد اما این که این اتفاق تاکنون در فوتبال بانوان خوزستان نیفتاده و هنوز فوتبال و فوتسال استان با هم گره خورده، سؤالی است که همچنان به دنبال پاسخی برای آن هستیم.
به گزارش خبرنگار نخلاسپورت، نام خوزستان با فوتبال گره خورده, شور و هیجان و عشقی که جوانان خوزستانی به فوتبال دارند, با اختلاف, بیش از سایر مناطق کشور است، اما متاسفانه در این دیار عاشق فوتبال,، دخترانش نصیب کمتری از امکانات آن برده اند. دخترانی که به گواه مربیان بزرگ و صاحب نام خوزستانی در سطح کشورمان، فقط کافیه بهتر نگاه کنیم و اصلا وقت بگذاریم و سری بزنیم به مناطق حاشیه نشین در اهواز و سایر شهرستان های استان خوزستان، آن وقت از تعداد بسیار زیاد استعدادهایی که در بخش دختران داریم، خودمان هم انگشت به دهان می مانیم…
مینا پاپی صاد، مربی باتجربه اندیمشکی خوزستان در گفت و گو با خبرنگار نخلاسپورت اظهار کرد: در فوتبال بانوان، سال گذشته تیم اسقلال خوزستان را داشتیم که به دلایل عدم حمایت های لازم، نبود اسپانسر و بازیکنان طراز اول کشوری که از اساس، فوتبالی باشند به مشکل برخورد، در واقع بازیکنانی در تیم دور هم جمع شده بودن که فوتسالی بودند، به همین دلیل نتوانستند آنطور که شایسته نام خوزستان و سابقه دیرینه اش در فوتبال است، از آن دفاع کنند.
وی در ادامه گفت: واقعا فوتبال و فوتسال بانوان ما چه زمانی قرار است از هم تفکیک شوند؟ این اتفاق باید به صورت اصولی استارت زده شود و طبیعتاً هر کاری در ابتدا سخت است و نتایج مطلوبی گرفته نمی شود اما فقط به زمان نیاز است تا موفقیت ها هم حاصل شود.
پاپی صاد در ادامه افزود: با دست خالی و نبود امکانات و حمایت های لازم, نمی توان موفقیتی کسب کرد. در خوزستان، امکانات فیزیکی مانند زمین چمن، مخصوص بانوان نداریم؛ مربی های زیادی داریم اما در راستای آموزشی که باید از پایه داده شود، ابزار لازم را در اختیار ندارند؛ اگر ابزار و امکانات لازم مانند زمین اختصاصی و امکانات دیگر داده شود و کسانی که قرار است فوتبال بازی کنند از سنین پایه، آموزش های همان فوتبال را ببینند بدون شک بعد از سه چهار سال، بهترین نتایج برای خوزستان حاصل خواهد شد. حمایت لازم از سوی مسئولین و سازمانهای مختلف و اختصاص امکانات لازم باید اتفاق بیفتد تا در آینده ای نزدیک، یک تیم موفق از خوزستان در سطح فوتبال بانوان کشور داشته باشیم.
وی گفت: وقتی ما در سطح خوزستان، لیگ استانی در فوتسال برگزار می کردیم، لیگی در سطح کشور و تحت عنوان لیگ کشوری برای بانوان وجود نداشت، درحالیکه ما در استان یک لیگ قوی و با کیفیت و با مسابقاتی که به صورت رفت و برگشت برگزار می شد و اکثر شهرستان های استان هم تیم داشتند و از دل همین لیگ با کیفیت استانی در خوزستان بود که بازیکنانی مانند زیور بابایی، عزیزه کریمی، پایی ها و …. رشد کردند و به تیم ملی معرفی شدند؛ در واقع فدراسیون فوتبال از لیگ استان خوزستان کپی برداری کرد و استارت لیگ کشوری را زد.
پاپی صاد بیان کرد: هر چه جلوتر رفتیم به جای اینکه موفقیت ها تداوم یافته و بیشتر شود، کیفیت بازیکنان استان خوزستان پایین آمد چون مربیان شروع به آوردن بازیکن از بیرون استان کردند، بومی گرایی را کنار گذاشتند و اهمیتی که باید به شهرستان های استان که واقعا استعدادهای بی نظیری دارند را ندادند و از آنها چشم پوشی شد.
پاپی صاد اظهار کرد: خوزستان در فوتسال و فوتبال بانوان استعدادخیز است، با اطمینان این را می گویم که در سطح کشورمان، هیچ استانی به اندازه خوزستان، فوتبالیست و فوتسالیست ندارد. همین مناطق خوزستان که اخیرا درگیر سیل شدند، اگر فقط سه روز به این مناطق رفت، با فقط ۳ روز آموزش، می توان بازیکنان و استعدادهای بی نظیر از بین آنها کشف کرد.
این مربی باسابقه خوزستانی گفت: وجود استعدادهای فراوان اما بدون وجود حامی چه سودی دارد؟ بله، لیگ های استانی بانوان در رده های سنی مختلف همچنان در خوزستان برگزار می شود ولی هدف نباید صرفاً یک رفع تکلیف باشد، کیفیتی که ما در سالهای گذشته تجربه کردیم را می خواهیم که متاسفانه الان وجود ندارد که یکی از دلایل مهم این امر که موجب افت کیفیت و اهمیت این بازی ها شده، استفاده از بازیکنان غیر بومی است درحالیکه تمام هدف برگزاری این مسابقات تربیت و پرورش بازیکنانی برای استان خوزستان و تزریق آنها به فوتبال ملی است نه صرفاً برگزاری مسابقاتی که در حد یک رفع تکلیف باشد.
وی گفت: زمانی، مربی، بازیکن و همه در سطح ملی خوزستانی بودند اما الان به زور و دست و پا شکسته یکی دو بازیکن در سطح ملی داریم. همین ها هم تا همیشه که قرار نیست در این سطح باشند و از لحاظ سنی، مصدومیت هایی که پیش می آید و یا حتی سلیقه مربی های ملی که تغییر می کنند، این ها هم زمانی خط می خورند و ما می مانیم و خوزستانی که هر روز بیشتر و بیشتر در بخش بانوان افت می کند.
پاپی صاد اظهار کرد: متأسفانه روز به روز شاهد افت بیشتر فوتبال بانوان خوزستان هستیم که به هیچ وجه شایسته کارنامه درخشانی که داشتیم و نام خوزستانی که همه آن را به استعدادخیز بودن می شناسند، نیست.
وی در پایان بیان کرد: در خوزستان مربی های بزرگی داریم، از خانم رمضانی گرفته، سلیمانی، بابایی ها، بارانی و .. که شاید این تعداد را استان های دیگر هیچ وقت نداشتند, با حمایت هیأت فوتبال استان و اداره کل ورزش و جوانان خوزستان، به راحتی می توان شوک مثبتی به وضعیت راکد و حال ناخوش فوتبال بانوان خوزستان داده شود اما متاسفانه شرایطی ایجاد شد که مربیان بزرگ و باتجربه ما الان کنار نشستند. بدون شک تمامی مربیان باتجربه ما همگی دلسوز هستند و اشتیاق کمک کردن به پیشرفت فوتبال بانوان خوزستان را دارند اما برای این کار، اشتیاقی هم می بایست جهت کنار هم جمع کردن این عزیزان از سوی مسئولین مربوطه باشد.
پروین رمضانی، یکی از بازیکنان و مربیان پیشکسوت و از اساتید بازنشسته دانشگاه شهید چمران اهواز که می توان گفت موی خود را در همین فوتبال و فوتسال سپید کرد نیز در این رابطه به خبرنگار نخل اسپرت گفت: متاسفانه جریان کنار گذاشتن بانوان فوتبالی پیشکسوت خوزستانی مدت هاست که شکل گرفته، چون میدانند امثال ما، تاب دیدن ضعف ها و دیدن عدم تلاش برای اصلاح آنها از سوی مسئولین را ندارند.
وی اظهار کرد: امیدوارم شرایطی از سوی مسئولین مربوطه بویژه در هیأت فوتبال استان ایجاد شود که اگر کسانی قصد کمک به پیشبرد و توسعه فوتبال یا فوتسال بانوان استان را در قالب تأسیس باشگاه دارند یا هر مورد دیگری دارند، در کنارشان باشند و اگر قرار است امتیازاتی داده شود تمام تلاش ها صورت بگیرد تا جنبه عدالتی آن برقرار باشد تا شاهد هم افزایش سرانه ورزش استان و در کنار آن موجب توسعه فوتبال و فوتسال بانوان در سطوح قهرمانی شویم.
به گزارش خبرنگار نخلاسپورت، وجود استعدادهای لازم در حوزه ای مانند فوتبال بانوان، فقط یکی از شرایط موفقیت است و طبیعتاٌ صرف وجود پتانسیل و استعدادهایی که همه هم گواه وجود بسیار آنها را در خوزستان می دهند، کفایت نمی کند و نیاز به همت جمعی بویژه از سوی مسئولین مربوطه است تا شرایطی فراهم شود که خوزستان و دختران آن بتوانند همانطور که لیاقتشان است، توانایی خود را نشان دهند و هم برای خوزستان و هم کشورمان، بویژه در سطوح ملی افتخارآفرینی کنند.
گزارش از: زینب سلمان زاده؛ خبرنگار نخلاسپورت