دانشگاه، رکن اساسی در توسعه ورزش کشور است
دانشگاه، رکن اساسی در توسعه ورزش کشور است

رشته علوم ورزشی نباید انتخاب آخر و یا تنها انتخاب یک داوطلب برای ورود به دانشگاه باشد. در دنیای مدرن امروز، هر حوزه ای برای پیشرفت و پیشبرد اهداف خود در سطوح عالی، نیازمند توسعه و پیشرفت در حوزه منابع انسانی و به طور کلی در زمینه علمی مربوطه است.

به گزارش خبرنگار نخل‌اسپورت، نگرش عصر حاضر به سمت ورزش تغییر کرده و بهره وری از این حوزه، ابعاد متفاوتی به خود گرفته است. در کشورهای توسعه یافته، نگرش های سنتی به ورزش جای خود را به نگرش های نوین داده که بر اساس آن مردم با سوادآموزی ورزشی در همه مراحل عمر خود در پی یادگیری های مختلف فعالیت جسمانی می باشند.

ورزش، یکی از عناصر کلیدی در توسعه پایدار جوامع و آیینه زندگی ملت ها است که در بُعد جسمانی، توجه به کسب آمادگی جسمانی، تناسب اندام و کنترل وزن و در بُعد روانی، ایجاد آرامش، نشاط و تمرکز و در بُعد اجتماعی به افزایش تعاملات، کار گروهی و اجتماعی شدن افراد را به دنبال دارد.
توسعه پایدار، گزاره مهم این عصر، وابسته به نیروی انسانی سالم و البته با کیفیت در حوزه علمی هر حوزه ای است که این امر در ورزش، در گرو توجه ویژه به رشته علوم ورزشی در دانشگاه ها است.

کیفیت داوطلبان ورود به علوم ورزشی، تغییر خواهد کرد
رئیس دانشکده علوم ورزشی شهید چمران اهواز گفت: با توجه به تغییر سیستم زمانی برگزاری آزمون عملی داوطلبان ورود به علوم ورزشی در دانشگاه ها، شاهد تغییر در کیفیت داوطلبان ورود به این رشته در سطح دانشگاه های کشور خواهیم بود.

دکتر صدیقه حیدری نژاد در گفت و گو با خبرنگار نخل‌اسپورت، اظهار کرد: آزمون داوطلبان ورود به تربیت بدنی تا سال گذشته به صورت نیمه متمرکز برگزار می‌شد و پذیرفته شدگان کنکور سراسری پس از اعلام نتایج، برای آزمون عملی، در اواخر آبان ماه یا اوایل آذرماه به حوزه‌های امتحانی معرفی می شدند اما پس از بررسی‌های صورت گرفته از سوی پژوهشگاه تربیت بدنی تصمیم گرفته شد از امسال، این رویه تغییر کند و جهت بالا بردن کیفیت پذیرفته شدگان رشته علوم ورزشی، این رشته از نیمه متمرکز به متمرکز تغییر کند تا ورودی‌های جدید علوم ورزشی نیز مانند سایر رشته‌ها از مهرماه وارد دانشگاه شوند.

رئیس دانشکده علوم ورزشی شهید چمران اهواز در ادامه در خصوص تعداد داوطلبان ورود به رشته علوم ورزشی در حوزه دانشگاه شهید چمران اهواز بیان کرد: در آماری که از سوی سازمان سنجش به ما داده شد تعداد ۱۰۲۷ نفر داوطلب دختر و ۶۹۹ داوطلب پسر بودند که آزمون عملی دختران طی روزهای سوم و چهارم ماه جاری در سالن اصلی دانشکده علوم ورزشی شهید چمران اهواز برگزار شد و آزمون پسران نیز طی روزهای پنجم و ششم همین ماه برگزار می شود.

وی گفت: دانشکده علم ورزشی دانشگاه شهید چمران اهواز به عنوان یکی از حوزه های اصلی و قدیمی در سطح کشور، امسال هم میزبان داوطلبان ورود به رشته علوم ورزشی است. در دانشگاه شهید چمران اهواز سابقه ۲۵ سال برگزاری این آزمون را داریم که داوطلبان امسال نیز از استان های خوزستان، لرستان، ایلام هستند.

رئیس دانشکده علوم ورزشی دانشگاه شهید چمران اهواز در ادامه گفت: با توجه به تعطیلی دانشگاه و البته هوای گرم استان خوزستان، بدون حمایت ریاست، معاونین و بخش های مختلف دانشگاه و البته اعضاء هیأت علمی و کارکنان دانشکده علوم ورزشی این دانشگاه، امکان برگزاری این آزمون نبود.

وی در پایان اظهار کرد: تعداد نفرات کادر اجرایی جهت برگزاری این آزمون برای داوطلبان دختر، ۷۵ نفر و برای داوطلبان پسر نیز ۶۵ نفر است.

به گزارش خبرنگار نخل‌اسپورت، خوشبختانه نگاه خانواده ها به رشته های دانشگاهی که فرزندان آنها باید در دانشگاه ها دنبال کنند، نسبت به گذشته بسیار تغییر کرده و بهبود یافته و می توان گفت تا حدودی از تب و تاب خانواده ها و البته حتی خود نوجوانان و جوانان برای الزاما تلاش برای رشته هایی خاص مانند پزشکی و مهندسی کم تر شده که همین گونه هم باید باشد؛ بدون شک یک کشور برای اینکه در مسیر توسعه باشد صرفا به پزشک و مهندس نیاز ندارد و افراد هم جهت موفقیت از لحاظ اجتماعی و حتی مالی الزاما نباید در این رشته های خاص تحصیل کنند.

امید است با توجه به تغییر سیستم زمانی برگزاری آزمون عملی داوطلبان ورود به رشته دانشگاهی علوم ورزشی، از امسال شاهد بهبود و بالاتر رفتن کیفیت داوطلبان یان رشته در سطح تمامی دانشگاه های کشور باشیم؛ رشته علوم ورزشی نباید انتخاب آخر و یا تنها انتخاب یک داوطلب برای ورود به دانشگاه باشد.

گزارش از: زینب سلمان زاده؛ خبرنگار نخل‌اسپورت (کارشناس ارشد مدیریت ورزشی)